Romeo og Julie - Lørdag 12/12 - 2020 - 15.00 - Vendsyssel Teater

Egentlig var man på Vendsyssel teater ved at aflyse forestillingen, men idag fik vi besked på at den var tilbage på plakaten igen.

Romeo tilhører slægten Montague. Julie er af slægten Capulet. Deres to familier i Verona bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forsøger at få dem til at slutte fred. Blodet bruser op hos de unge. På trods af familiefejden går Romeo til maskebal hos familien Capulet sammen med sine venner Benvolio og Mercutio. Til festen forelsker Romeo og Julie sig i hinanden. Julies forældre har dog allerede arrangeret, at hun skal giftes med Paris. Men Julie vil kun giftes med Romeo. Hun får sin amme og munken Lorenzo til at hjælpe sig med at arrangere et hemmeligt bryllup. Men varmen sætter temperamenterne i kog. Der opstår slåskamp mellem slægterne. Knive blinker, trusler bliver til drab – og forsvar bliver til hævn midt i kærligheden. Romeo flygter, og Julie tager et dristigt valg: Et sovemiddel skal hjælpe deres kærlighed – og snyde døden.

En aften med nissebandens fædre - Torsdag 3/12 - 2020 - 19.30 - Skagen Kirke

Flemming Jensen og Hans Dal fortæller historier og baggrunde for tilblivelsen af de julekalendere, der efterhånden er blevet kult. Flemming som forfatteren og som "Lunte" -- Hans som komponisten og A38.

Der vil endvidere blive sunget en del af sangene, men det skal ikke være Flemmings sangstemme, der afskrækker publikum fra at komme. Øvelse gør jo mester- og Hans kender I fra mange koncerter i Skagen.

Det kan risikere at blive en lidt morsom aften.

Sal: Skagen Kirke 
Unummererede siddepladser.
Billetter købes ved indgangen.
Entre: 100 kr. - medlemmer
           200 kr - ikke medlemmer

Dissing og Las - 18/7 2020 19.30 - Skagen Kirke

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de for et par år siden valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, beviste de øjeblikkeligt, at de tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. Med de to album ’Lige Præcis’ (2008) og ’Balladen med Bartof’(2010) i bagagen har Las Nissen samt brødrene Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet sin helt egen lyd og musikalske univers.
Dissing-familiens nye generation har med deres to udgivelser allerede høstet masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark. Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd, men med fornyede kræfter har de sat ind, og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.

Kristian Riisager, pianist - 23/6 - 2020 - 19.30 - Skagen Kirke

I anledning af 250 året for Beethovens fødsel giver den unge pianist, Kristian Riisager koncert med et rent Beethoven program. Koncerten vil bl.a. indeholde Beethovens Eroica variationer og hans klaversonate, Appassionata. 

Trods sin unge alder har Kristian Riisager allerede spillet et stort antal koncerter i ind- og udland, både som kammermusiker, solist og med orkester. Senest har han været pa° turnéer til Georgien, Litauen og Tyskland. Her har Kristian Riisager optrådt som solist i Beethovens 3. klaverkoncert med det georgiske Kutaisi State Symphony Orchestra under ledelse af Revaz Javakhishvili, og han har spillet en solo-recital i Musikinstrumenten Museum Berlin.

Nu kommer Kristian Riisager så på Sankt Hans-dagen til Skagen kirke, med et program der især markerer 250-året for Ludwig van Beethoven.

Kristian Riisagers fokusere på en skelsættende periode i Beethovens liv.

Søren Rastologi og Martin Quist Hansen (piano) - 14/8 2019 19.30 - Skagen Kirke

Nu er det tid for den sidste sommerkoncert i Skagen Kirke.

Onsdag 14. august kl. 19.30 har Skagen Musik- og Teaterforening engageret et par danske pianister, Martin Quist Hansen og Søren Rastogi.

Det er to af landets mest profilerede koncertpianister, som sammen spiller mesterværker fra et lidt overset hjørne af det klassiske musikrepertoire, nemlig klavermusik for fire hænder.

I begyndelsen af 1800-tallet komponerede både Beethoven og Schubert mange værker for klaver, og Beethovens symfonier blev såmænd også transskriberet for 4-hændigt klaver.

Schubert skrev værker med et sådant omfang, at de næppe kunne spilles af én pianist alene, så det var nødvendigt med fire hænder og to pianister.

Det gælder blandt andet for Schuberts store Fantasi i f-mol, som er første nummer ved koncerten efterfulgt af to andre af Schuberts klaverkompositioner, som kræver mere end to hænder.

Til den sidste del af koncerten har Martin Quist Hansen og Søren Rastogi valgt Claude Debussy’s 6 ”Épigraphes antiques” og Johannes Brahms Ungarske Danse.

Dissing&Las - Lørdag 8/6 2019 19.30 - Skagen Kirke

Dissing & Las inviterer til en aften, hvor sange og historier fører publikum ud i en fantasifuld version af et liv med Bob Dylan, og hvor han og hans musik kommer under kærlig behandling. Bob Dylans musik har altid været en stor kilde til inspiration for trioen; men Dissing & Las efterligner eller kopierer ikke - de fortolker! De tre vokaler giver Dylans sange den variation, de kræver, og trioens indbyrdes forståelse og den smidige timing, der præger musikken, er i særklasse efter mere end 20 år på landevejen.

Koncerten finders sted i Skagen Kirke lørdag den 8. juni kl. 19.30. Billetter købes ved indgangen. Pris 150 kr. Medlemmer 100 kr.

Filip Michalak - 11/8 2019 - Skagen Kirke

Stor koncertoplevelse i vente

Den unge stjernepianist Filip Michalak gæster på søndag Skagen.

Skagen Musik- og Teaterforening har inviteret ham til at give koncert om aftenen i Skagen Kirke.

Filip Michalak er opvokset i Aalborg.

Meget tidligt stod det klart at her er et af de helt store klavertalenter.

Siden han var helt lille har han elsket at sidde ved klaveret og øve sig.

Han har gennem sine teenageår deltaget i utallige konkurrencer og er blevet prisvinder i de fleste f.eks Steinway klaver festival og Nordjyllands Talentkonkurrence.

Han er uddannet fra Det kongelige Musikkonservatorium i København med afstikker til Ingesund Musikhögskola og efter kandidateksamen solistklasse studier på Royal Northern College of Music i Manchester.

Han vandt ”Chopin” konkurrencen samme sted i 2019.

Han er tilknyttet ”The Keyboard Chritable Trust i London” og de har sendt ham til koncerter i både London og Frankfurt.

Han er allerede nu velbevandret på de europæiske scener og forude i kalenderen ligger aftaler med orkestre i 2020 både i England og Kina. I Skagen vil Filip spille 2 Nochturner af Chopin, Et impromptus af Schubert samt musik af Liszt. Det er en smuk ung musiker med en skøn musikalitet, som gæster byen.

Del siden

Michala Petri og Lars Hannibal - 26. juli kl. 19.30 - 2022 - Skagen Kirke

Michala Petri og Lars Hannibal har spillet sammen i 30 år, og har spillet mere end 1500 koncerter verden over. Deres koncerter er uhøjtidelige og inddragende, og duoen guider sikkert publikum gennem de forskellige værker ved små introduktioner til hvert musikstykke.

Musikken er populære værker af den klassiske musiks mestre, heriblandt Händel, Bach, Nielsen, Vivaldi, Piazzolla, Grieg og mange flere. Petri og Hannibal har sammensat et smukt og virtuost program med et humoristisk glimt i øjet. Petri på blokfløjte, og Hannibal på guitar og lut.

Det er to sande virtuoser, der mødes i  kirker, og sammen med deres jubilæumsprogram får de publikum til at leve og ånde musikken.

Entre:
Alm. medlemmer kr. 100
Løssalg kr 200

HusAar Barbershopquartet - 22. april kl.19.30 - 2022 - Skagen Kirke

Den officielt bedste barbershopkvartet i Danmark (kåret ved de nordiske mesterskaber 2019) er helt klar til at synge fantastiske og velklingende koncert for Skagen Musik- og Teaterforenings publikum.
Hvis du er vild med en tæt vokal klang, lave 7’ere, ufatteligt lange toner og et skævt smil på læben, så er HusAar det helt rette for dig. HusAar er en barbershopkvartet fra Aarhus bestående af Anders Slot Sørensen, Yngve Lyngsø, Søren Kronsgaard Detlefsen og Jonas Rasmussen. Der vil være ægte barbershop klassikere, men også nye arrangementer skrevet at gruppens egne medlemmer. Alt i alt noget for enhver smag! 

Entre:
Alm. medlemmer kr. 100
Løssalg kr 200

Pierre Dørge New Jungle Orchestra - 12. juli kl. 19.30 - 2022 - Skagen Kirke

Jungleorkestret blev dannet i 1980 og spillede sine første tre koncerter i Jazzhus Montmartre, Musikcafe ́n og på Loppen på Christiania.

Det store internationale gennembrud fik de i 1986 på Chicago Jazz Festival, hvor de 12 junglemusikere var valgt som årets nyskabelse på den europæiske jazzscene.
New Jungle spillede en vild og karismatisk koncert lørdag aften kl 20.00 
på den store scene i Grant Park for 60.000 mennesker og junglemusikken kulminerede med den længste applaus ensemblet nogensinde har fået.

Siden er det gået over stok og sten og NJO har spillet mere end 2500 koncerter i mere end 60 lande – fra Damascus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, - for Præsident Nelson Mandela på National Theatre i Pretoria – for den japanske Kejser Akihito på hans Akasaka Palace i Tokyo – for Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – fra Birdland til Ungdomshuset - i børnehaver, i kirker og på togstationer mm.

Lige fra første optræden er vi blevet inspiret af gæster, som har farvet vores musik.
Vi har bl.a. arbejdet med jazzlegenderne Yusef Lateef, John Tchicai, Johnny Dyani, Horace Parlan, Harry Beckett, Hugo Rasmussen samt solister som Palle Mikkelborg, Han Bennink, Olu Dara, Marilyn Mazur, Povl Dissing, Aviaja, Hanne Boel, Josefine Cronholm, Gitte Hænning, Hugh Masakela, James Blood Ulmer, og strubesangerinden Sainkho Namtchilak, 
forfatteren Ib Michael, kineseren Yu Jun (guzheng), Kontra Kvartetten, LIN Ensemble, DRs Pigekor, Ars Nova Copenhagen, Athelas Sinfonietta, den indiske fløjte mester Shashank Subramanyam, den Balinesiske ”Gamelan Semara Ratih”, den tuvenske gruppe Hun Huur Tur og harmonika virtuosen Lelo Nika.

Entre:
Alm. medlemmer kr. 100
Løssalg kr 200

Guitaristen Kaare Norge - 13. august kl. 15.00 2022 - Galleri Grenen

Guitaren og musikken har været Kaare Norges faste følgesvende, siden har var 10 år gammel.
Den kendte guitarist Kaare Norge giver koncert på Galleri Grenen. 
Man kan samtidig fordybe sig i hans billeder, der udstilles på galleriet.

Kaare Norge er en velkendt koncertmusiker i Danmark og ude i den store verden.
Danmarks klassiske guitarvirtuos Kaare Norge har med sit solospil tryllebundet publikum i alle aldre gennem årtier. Det har gjort ham til en eftertragtet solist, som mestrer at spænde sit repertoire fra de helt store komponister som Mozart, Bach og Chopin til de mere folkelige melodier fra især Spanien og Sydamerika over til de populære navne som The Beatles og Led Zeppelin.

Romeo og Julie - Lørdag 12/12 - 2020 - 15.00 - Vendsyssel Teater

Egentlig var man på Vendsyssel teater ved at aflyse forestillingen, men idag fik vi besked på at den var tilbage på plakaten igen.

Romeo tilhører slægten Montague. Julie er af slægten Capulet. Deres to familier i Verona bekæmper hinanden, selvom Fyrsten af Verona forsøger at få dem til at slutte fred. Blodet bruser op hos de unge. På trods af familiefejden går Romeo til maskebal hos familien Capulet sammen med sine venner Benvolio og Mercutio. Til festen forelsker Romeo og Julie sig i hinanden. Julies forældre har dog allerede arrangeret, at hun skal giftes med Paris. Men Julie vil kun giftes med Romeo. Hun får sin amme og munken Lorenzo til at hjælpe sig med at arrangere et hemmeligt bryllup. Men varmen sætter temperamenterne i kog. Der opstår slåskamp mellem slægterne. Knive blinker, trusler bliver til drab – og forsvar bliver til hævn midt i kærligheden. Romeo flygter, og Julie tager et dristigt valg: Et sovemiddel skal hjælpe deres kærlighed – og snyde døden.

En aften med nissebandens fædre - Torsdag 3/12 - 2020 - 19.30 - Skagen Kirke

Flemming Jensen og Hans Dal fortæller historier og baggrunde for tilblivelsen af de julekalendere, der efterhånden er blevet kult. Flemming som forfatteren og som "Lunte" -- Hans som komponisten og A38.

Der vil endvidere blive sunget en del af sangene, men det skal ikke være Flemmings sangstemme, der afskrækker publikum fra at komme. Øvelse gør jo mester- og Hans kender I fra mange koncerter i Skagen.

Det kan risikere at blive en lidt morsom aften.

Sal: Skagen Kirke 
Unummererede siddepladser.
Billetter købes ved indgangen.
Entre: 100 kr. - medlemmer
           200 kr - ikke medlemmer

Dissing og Las - 18/7 2020 19.30 - Skagen Kirke

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de for et par år siden valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, beviste de øjeblikkeligt, at de tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. Med de to album ’Lige Præcis’ (2008) og ’Balladen med Bartof’(2010) i bagagen har Las Nissen samt brødrene Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet sin helt egen lyd og musikalske univers.
Dissing-familiens nye generation har med deres to udgivelser allerede høstet masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark. Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd, men med fornyede kræfter har de sat ind, og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.

Kristian Riisager, pianist - 23/6 - 2020 - 19.30 - Skagen Kirke

I anledning af 250 året for Beethovens fødsel giver den unge pianist, Kristian Riisager koncert med et rent Beethoven program. Koncerten vil bl.a. indeholde Beethovens Eroica variationer og hans klaversonate, Appassionata. 

Trods sin unge alder har Kristian Riisager allerede spillet et stort antal koncerter i ind- og udland, både som kammermusiker, solist og med orkester. Senest har han været pa° turnéer til Georgien, Litauen og Tyskland. Her har Kristian Riisager optrådt som solist i Beethovens 3. klaverkoncert med det georgiske Kutaisi State Symphony Orchestra under ledelse af Revaz Javakhishvili, og han har spillet en solo-recital i Musikinstrumenten Museum Berlin.

Nu kommer Kristian Riisager så på Sankt Hans-dagen til Skagen kirke, med et program der især markerer 250-året for Ludwig van Beethoven.

Kristian Riisagers fokusere på en skelsættende periode i Beethovens liv.

Mira, strygekvartet - 26/2 - 2020 -19.30 - Skagen Kirke

Mira kvartetten fejrer Beethoven.
Mira Kvartetten glæder sig til at fejre 250 året for Ludwig van Beethovens fødsel i 2020. Hans forrygende strygekvartetter, som spænder lige fra de tidlige klassiske til de mere grænsesøgende sene kvartetter, fremstår som noget helt særligt i kammermusikkens historie.

Vi har sammensat nogle koncertprogrammer med fokus på forskelligheder og rigdomme i Beethovens strygekvartetter, og vi håber at vores forslag vil vække jeres interesse.  

At fejre den store mester som Beethoven er, gør 2020 til et specielt år, og at Mira Kvartetten kan markere sit 20 års jubilæum i samme sæson, gør ikke året mindre festligt!
 
Vi håber, at I får lyst til at fejre de glædelige begivenheder sammen med os ved at lave en Beethoven-festkoncert med et af de foreslåede programmer.

Søren Rastologi og Martin Quist Hansen (piano) - 14/8 2019 19.30 - Skagen Kirke

Nu er det tid for den sidste sommerkoncert i Skagen Kirke.

Onsdag 14. august kl. 19.30 har Skagen Musik- og Teaterforening engageret et par danske pianister, Martin Quist Hansen og Søren Rastogi.

Det er to af landets mest profilerede koncertpianister, som sammen spiller mesterværker fra et lidt overset hjørne af det klassiske musikrepertoire, nemlig klavermusik for fire hænder.

I begyndelsen af 1800-tallet komponerede både Beethoven og Schubert mange værker for klaver, og Beethovens symfonier blev såmænd også transskriberet for 4-hændigt klaver.

Schubert skrev værker med et sådant omfang, at de næppe kunne spilles af én pianist alene, så det var nødvendigt med fire hænder og to pianister.

Det gælder blandt andet for Schuberts store Fantasi i f-mol, som er første nummer ved koncerten efterfulgt af to andre af Schuberts klaverkompositioner, som kræver mere end to hænder.

Til den sidste del af koncerten har Martin Quist Hansen og Søren Rastogi valgt Claude Debussy’s 6 ”Épigraphes antiques” og Johannes Brahms Ungarske Danse.

Dissing&Las - Lørdag 8/6 2019 19.30 - Skagen Kirke

Dissing & Las inviterer til en aften, hvor sange og historier fører publikum ud i en fantasifuld version af et liv med Bob Dylan, og hvor han og hans musik kommer under kærlig behandling. Bob Dylans musik har altid været en stor kilde til inspiration for trioen; men Dissing & Las efterligner eller kopierer ikke - de fortolker! De tre vokaler giver Dylans sange den variation, de kræver, og trioens indbyrdes forståelse og den smidige timing, der præger musikken, er i særklasse efter mere end 20 år på landevejen.

Koncerten finders sted i Skagen Kirke lørdag den 8. juni kl. 19.30. Billetter købes ved indgangen. Pris 150 kr. Medlemmer 100 kr.

Filip Michalak - 11/8 2019 - Skagen Kirke

Stor koncertoplevelse i vente

Den unge stjernepianist Filip Michalak gæster på søndag Skagen.

Skagen Musik- og Teaterforening har inviteret ham til at give koncert om aftenen i Skagen Kirke.

Filip Michalak er opvokset i Aalborg.

Meget tidligt stod det klart at her er et af de helt store klavertalenter.

Siden han var helt lille har han elsket at sidde ved klaveret og øve sig.

Han har gennem sine teenageår deltaget i utallige konkurrencer og er blevet prisvinder i de fleste f.eks Steinway klaver festival og Nordjyllands Talentkonkurrence.

Han er uddannet fra Det kongelige Musikkonservatorium i København med afstikker til Ingesund Musikhögskola og efter kandidateksamen solistklasse studier på Royal Northern College of Music i Manchester.

Han vandt ”Chopin” konkurrencen samme sted i 2019.

Han er tilknyttet ”The Keyboard Chritable Trust i London” og de har sendt ham til koncerter i både London og Frankfurt.

Han er allerede nu velbevandret på de europæiske scener og forude i kalenderen ligger aftaler med orkestre i 2020 både i England og Kina. I Skagen vil Filip spille 2 Nochturner af Chopin, Et impromptus af Schubert samt musik af Liszt. Det er en smuk ung musiker med en skøn musikalitet, som gæster byen.

Glitch - danmarkspremiere - Lørdag 12/9 2015 20.00 - Kappelborg

Med Danmarkspremiere i Skagen har du nu muligheden for at opleve den svenske performer Johan Wellton i hans mest avancerede og overdådige forestilling nogensinde. 
Med specielle effekternaturfænomener og teknikkens kunst kaster han sig ud i et nyt og uudforsket eventyr. Al opfindsomhed og eksperimenterende nysgerrighed bliver rammen om en historie, der omhandler vore drømme, håb og fortvivlelse. Hvor langt er vi villige til at gå for at blive elsket? For at forstå os selv? For at finde en kontekst og en mening med livet.

Se en af verdens bedste jonglører i et avanceret og kompleks show om noget så simpelt som selve livet.

"Jeg ønsker at fortælle historien om at give et helt liv for at skabe en 10 minutter lang forestilling. Hvad driver et menneske til noget sådant? Jeg ønsker at smække min fornemmelse for ren underholdning sammen med en rå, sand historie fra hjertet af min menneskelighed. Og så sætte ild til det hele." 
Siger Johan Wellton selv om baggrunden forestillingen.

Få sved på panden her;
###YOUTUBEVIDEO###

Del siden