Generalforsamling - 20/5 2021 kl. 19.00 - Sognehuset - Kirkevej 7a, Skagen

Generalforsamling afholdes i henhold til foreningens vedtægters §11.
Se Vedtægter

Hans Sydow: Skagenssymfoni - 22/5, 23/5 og 24/5 2021 15.00-15.45 - Klitgaardens atelier

Skagensmaleren P. S. Krøyer fejrede hvert år den 23. juli sin fødselsdag med musik i haven ved atelieret i Byfogedskoven i Skagen. I år bliver fødselsdagen fejret med udgivelsen af komponisten Hans Sydows Skagenssymfoni, en musikalsk genfortælling af historien om Skagenskomponisterne.
Fødselsdagsgæsterne er ingen ringere end komponisterne Hakon Børresen, Carl Nielsen, Hugo Alfven og Edvard Grieg, som alle har spillet på Krøyers Erard flygel.
Skagenssymfoni starter og slutter med Sydows Skagensvals og baseres iøvrigt på ledemotiver af skagenskomponisterne, indspillet af Sydow på Krøyers flygel ved en koncert på Skagens Museum i 2018.
Wilhelm Hansen har givet tilladelse til at citere Hugo Alfven. Skagenssymfoni er støttet af DJBFA og KODA. Coverdesign: Christina Ann Sydow. Tak til Martin Bigum, Klitgården, Skagens Kunstmuseer og Skagen Kirke.

Tid og sted:
Lørdag den 22. maj (dagen før pinse) kl. 15. ved Klitgaardens atelier (de gamle garager)

TILMELDING påkrævet:                   TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk/20/

Program:
Velkomst v/ Skagen Musik- og Teaterforening

Historien om komponisterne i Skagen v/Hans Sydow, komponist og lydkunstnerLydinstellationen, Skagenssymfoni opføres
Derefter serveres der en lille forfriskning for indbudte gæster


Skagenssymfonien opføres uden program på følgende tidspunkter:

     Pinsedag, 23. maj kl. 15            TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk 

     2. pinsedag, 24. maj kl. 15        TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dkArrangementet er arrangeret i samarbejde med foreningen Skagens Venner 

Dissing & Las på dansk - Tirsdag 20/7 2021 19.30 - Skagen Kirke

Når Dissing & Las går på scenen i 2021 er det med en selvfølgelighed, der får alle til at sænke skuldrene og åbne hjertet.

Sange og historier fører os ud i en fantasifuld version af livet, hvor lykke og hårde tider, og det ind imellem, kommer under kærlig behandling.

 "Vi tager hvad vi vil fra vores egne album, og de sange på dansk, vi bare MÅ have med denne aften. Hovedsageligt sange fra de sidste par århundreder, men det er ingen regel."

"Vi vil gerne fremføre tekster med almen gyldighed og håb. Tekster som kan høres og forstås forskelligt, alt efter hvem man er. Holdningsfyldte uden at være fingerpegende, og som handler om rigtige mennesker og relationer. Smukke melodier med akkorder, der taler til noget basalt i os."

Der er ingen der spiller sammen som Dissing & Las.

Den indbyrdes forståelse og smidige timing, der præger musikken er i særklasse. Det muliggør turen mellem vidt forskellige sange, og mellem de tre vokalister, uden at den røde tråd brister.

Katrine Gislinge (piano) - torsdag 5/8 21:00 - 2021 - Skagen Kirke

Farvel til de lyse nætter.

Katrine Gislinge har spillet både solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa og USA. Hun har arbejdet med dirigenter og musikere som Gustavo Dudamel, Kurt Sanderling, Andreas Brantelid og Gidon Kremer, og hun er medlem af Den Danske Klavertrio.

Hun var den første danske pianist, der indspillede for Deutsche Grammophon, og komponister som Per Nørgård og Bent Sørensen har dedikeret værker til hende. Katrine Gislinge vil for mange være kendt fra to af DR’s store klassiske satsninger, hvor hun optrådte som deltager i henholdsvis Den klassiske musikquiz og som læremester i Vidunder børn.

Program:
F. Schubert: opus 90: 2-4
Bent Sørensen: et par nocturner
Rachmaninov: Sonate nr. 2

In Consort - 5/9 2021 16.00 - Skagen Kirke

In Consort er en kvartet bestående af fire af Danmarks førende blokfløjtespillere: Pernille Petersen, Dorte Lester, Pernille Ebert Spissky og Gertie Johnsson.  Vi er alle uddannede på såvel Det kgl. danske Musikkonservatorium som på konservatorier og universiteter i udlandet.

In Consort spiller først og fremmest musik fra renæssancen og barokken, og vi krydrer desuden vores koncerter med musik fra vores tid. Vores fløjter er kopier af de gamle instrumenter.

In Consort er en gammel engelske betegnelse for at følges ad i enighed og harmoni. Vi har alle fire vidt forskellige musikalske ståsteder i både det danske og det udenlandske musikliv. At kunne samle vores forskellige erfaringer og idéer i enighed og harmoni er for os netop det, der skaber musik.

Entre: medlemmer kr. 100 /  ikke medlemmer kr. 200
Billetter kan betales kontant eller med mobile pay ved indgangen

Andreas Brantelid, cello - 20/10 2021 19.30 - Skagen Kirke

På programmet står cellosonater af Bach og Dvorak.

Andreas Brantelid er født i 1987 og var kun 14 år, da han debuterede som solist i Edward Elgars cellokoncert med Det Kongelige Kapel.

Han album-debuterede i 2008 med cellokoncerter af Saint-Saëns, Tjajkovskij og Schumann, og siden har han optrådt med anerkendte musikere og orkestre i hele verden og udgivet yderligere seks albums.

Skagen Musik- og Teaterforening præsenterer den dansk-svenske cellist Andreas Brantelid i selskab med  sin uvurderlige cello. 

Koncerten gennemføres i samarbejde med Skagen Kammermusik Festival


Entre: medlemmer kr. 100 /  ikke medlemmer kr. 180

Billetter kan købes fra Skagen Kammermusik Festivals hjemmeside:

Duo Damgaard-Gryesten - 31/10 2021 16.00 - Skagen Kirke

Duo Damgaard-Gryesten er med årene blevet en af de førende danske repræsentanter for violin-klaver konstellationen. de har koncerteret vidt og bredt i Danmark, Vietnam og på Færøerne i koncertserier ved Nordens Hus, Torshavn, Grand Concert Hall, Hanoi, Hue Concert Hall, Copenhagen Summer Festival, Radiohuset, København, Glyptotekets Sommerkoncerter, Vendsyssel festival etc. 
Benedikte Damgaard og Emil Gryesten var studiekammerater ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. De deler deres dybe passion for kammermusikken, som har resulteret i dette frugtbare musikalske samarbejde, der går tilbage tiil 2011.
De to medlemmer af duoen er begge en del af Statens Kunstfonds "Unge Elite"-program - et særligt karriereudviklings program som støtter den kunstneriske udvikling og den internationale karriereudvikling for de dygtigste yngre danske musikere.
Begge musikere har udmærket sig som markante solister. Benedikte har vundet Jacob Gade Violinkonkurrencen, og Emil er vinder af Nordisk pianistkonkurrence. Hver især har de to spillet i alle større koncertsale i Danmark og turneret i de fleste europæiske lande, i USA og Fjernøsten. I sommeren 2020 afviklede duoen en Kinaturne, som bestod i 10 koncerter i flere af de største byer.

Entre: medlemmer kr. 100 /  ikke medlemmer kr. 200

Billetter kan betales kontant eller med mobile pay ved indgangen 

AFLYST: Det Ny Kammerkor - 9/5 2021 16.00 - Skagen Kirke

Vi arbejder på at arrangere erstatningskoncert i efteråret. 

Det Ny Kammerkor består pt. af ca. 40 sangere og har, siden koret blev stiftet i 2000, været et amatørkor med høje musikalske ambitioner. Koret er under løbende udvikling og søger konstant at udfordre sig selv ved blandt andet at deltage i internationale korkonkurrencer. Her kan nævnes, at koret vandt kategorien for kammerkor ved den Internationale Korfestival Canta al Mar i Calella, Spanien i oktober 2016. Det Ny Kammerkor arbejder med alle former for a cappella-korsang med særligt speciale inden for moderne kompositionsmusik. Koret tager gerne udfordringer op med samtidige komponister og har blandt andet et fint samarbejde med komponisterne Søren Birch og Thomas Løbger. Koret har medvirket ved 11 optagelser til DR’s ”Før søndagen” samt ved støttekoncerter til fordel for den internationale hospicedag i Vor Frue Kirke i Århus – sammen med eksempelvis Basix, Den Danske Salmeduo og Kaare Norge. Af andre aktiviteter kan nævnes, at koret færdiggjorde en cd-indspilning i løbet af 2010 og at man udover 10-12 koncerter om året også tilstræber rejser i ind- og udland. Vores dirigent er Anders Gaden.

Del siden