Fremmer kulturlivet i Skagen
Generalforsamling afholdes i henhold til foreningens vedtægters §11.
Se Vedtægter
Skagensmaleren P. S. Krøyer fejrede hvert år den 23. juli sin fødselsdag med musik i haven ved atelieret i Byfogedskoven i Skagen. I år bliver fødselsdagen fejret med udgivelsen af komponisten Hans Sydows Skagenssymfoni,
en musikalsk genfortælling af historien om Skagenskomponisterne.
Fødselsdagsgæsterne er ingen ringere end komponisterne Hakon Børresen, Carl Nielsen, Hugo Alfven og Edvard Grieg, som alle har spillet på Krøyers Erard
flygel.
Skagenssymfoni starter og slutter med Sydows Skagensvals og baseres iøvrigt på ledemotiver af skagenskomponisterne, indspillet af Sydow på Krøyers flygel ved en koncert på Skagens Museum i 2018.
Wilhelm Hansen
har givet tilladelse til at citere Hugo Alfven. Skagenssymfoni er støttet af DJBFA og KODA. Coverdesign: Christina Ann Sydow. Tak til Martin Bigum, Klitgården, Skagens Kunstmuseer og Skagen Kirke.
Tid og sted:
Lørdag
den 22. maj (dagen før pinse) kl. 15. ved Klitgaardens atelier (de gamle garager)
TILMELDING påkrævet: TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk/20/
Program:
Velkomst v/ Skagen Musik- og Teaterforening
Historien om komponisterne i Skagen v/Hans Sydow, komponist og lydkunstnerLydinstellationen, Skagenssymfoni opføres
Derefter serveres der en lille forfriskning for indbudte gæster
Skagenssymfonien opføres uden
program på følgende tidspunkter:
Pinsedag, 23. maj kl. 15 TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk
2. pinsedag, 24. maj kl. 15 TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk
Arrangementet er arrangeret i samarbejde med foreningen Skagens Venner
Når Dissing & Las går på scenen i 2021 er det med en selvfølgelighed, der får alle til at sænke skuldrene og åbne hjertet.
Sange og historier fører os ud i en fantasifuld version af livet, hvor lykke og hårde tider, og det ind imellem, kommer under kærlig behandling.
"Vi tager hvad vi vil fra vores egne album, og de sange på dansk, vi bare MÅ have med denne aften. Hovedsageligt sange fra de sidste par århundreder, men det er ingen regel."
"Vi vil gerne fremføre tekster med almen gyldighed og håb. Tekster som kan høres og forstås forskelligt, alt efter hvem man er. Holdningsfyldte uden at være fingerpegende, og som handler om rigtige mennesker og relationer. Smukke melodier med akkorder, der taler til noget basalt i os."
Der er ingen der spiller sammen som Dissing & Las.
Den indbyrdes forståelse og smidige timing, der præger musikken er i særklasse. Det muliggør turen mellem vidt forskellige sange, og mellem de tre vokalister, uden at den røde tråd brister.
Farvel til de lyse nætter.
Katrine Gislinge har spillet både solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa og USA. Hun har arbejdet med dirigenter og musikere som Gustavo Dudamel, Kurt Sanderling, Andreas Brantelid og Gidon
Kremer, og hun er medlem af Den Danske Klavertrio.
Hun var den første danske pianist, der indspillede for Deutsche Grammophon, og komponister som Per Nørgård og Bent Sørensen har dedikeret værker til hende. Katrine
Gislinge vil for mange være kendt fra to af DR’s store klassiske satsninger, hvor hun optrådte som deltager i henholdsvis Den klassiske musikquiz og som læremester i Vidunder børn.
Program:
F. Schubert: opus 90: 2-4
Bent Sørensen: et par nocturner
Rachmaninov: Sonate nr. 2
In Consort er en kvartet bestående af fire af Danmarks førende blokfløjtespillere: Pernille Petersen, Dorte Lester, Pernille Ebert Spissky og Gertie Johnsson. Vi er alle uddannede på såvel Det kgl. danske Musikkonservatorium som på konservatorier og universiteter i udlandet.
In Consort spiller først og fremmest musik fra renæssancen og barokken, og vi krydrer desuden vores koncerter med musik fra vores tid. Vores fløjter er kopier af de gamle instrumenter.
In Consort er en gammel engelske betegnelse for at følges ad i enighed og harmoni. Vi har alle fire vidt forskellige musikalske ståsteder i både
det danske og det udenlandske musikliv. At kunne samle vores forskellige erfaringer og idéer i enighed og harmoni er for os netop det, der skaber musik.
Entre: medlemmer kr. 100 / ikke medlemmer kr. 200
Billetter kan betales kontant
eller med mobile pay ved indgangen
På programmet står cellosonater af Bach og Dvorak.
Andreas Brantelid er født i 1987 og var kun 14 år, da han debuterede som solist i Edward Elgars cellokoncert med Det Kongelige Kapel.
Han album-debuterede i 2008 med cellokoncerter af Saint-Saëns, Tjajkovskij og Schumann, og siden har han optrådt med anerkendte musikere og orkestre i hele verden og udgivet yderligere seks albums.
Skagen Musik- og Teaterforening præsenterer den dansk-svenske cellist Andreas Brantelid i selskab med sin uvurderlige cello.
Koncerten gennemføres i samarbejde med Skagen Kammermusik Festival
Entre: medlemmer kr. 100 / ikke medlemmer kr. 180
Billetter kan købes fra Skagen Kammermusik Festivals hjemmeside:
Duo Damgaard-Gryesten er med årene blevet en af de førende danske repræsentanter for violin-klaver konstellationen. de har koncerteret vidt og bredt i Danmark, Vietnam og på Færøerne i koncertserier ved Nordens
Hus, Torshavn, Grand Concert Hall, Hanoi, Hue Concert Hall, Copenhagen Summer Festival, Radiohuset, København, Glyptotekets Sommerkoncerter, Vendsyssel festival etc.
Benedikte Damgaard og Emil Gryesten var studiekammerater ved Det Kongelige
Danske Musikkonservatorium. De deler deres dybe passion for kammermusikken, som har resulteret i dette frugtbare musikalske samarbejde, der går tilbage tiil 2011.
De to medlemmer af duoen er begge en del af Statens Kunstfonds "Unge Elite"-program
- et særligt karriereudviklings program som støtter den kunstneriske udvikling og den internationale karriereudvikling for de dygtigste yngre danske musikere.
Begge musikere har udmærket sig som markante solister. Benedikte har vundet
Jacob Gade Violinkonkurrencen, og Emil er vinder af Nordisk pianistkonkurrence. Hver især har de to spillet i alle større koncertsale i Danmark og turneret i de fleste europæiske lande, i USA og Fjernøsten. I sommeren 2020 afviklede
duoen en Kinaturne, som bestod i 10 koncerter i flere af de største byer.
Entre: medlemmer kr. 100 / ikke medlemmer kr. 200
Billetter kan betales kontant eller med mobile pay ved indgangen
Vi arbejder på at arrangere erstatningskoncert i efteråret.
Det Ny Kammerkor består pt. af ca. 40 sangere og har, siden koret blev stiftet i 2000, været et amatørkor med høje
musikalske ambitioner. Koret er under løbende udvikling og søger konstant at udfordre sig selv ved blandt andet at deltage i internationale korkonkurrencer. Her kan nævnes, at koret vandt kategorien for kammerkor ved den Internationale
Korfestival Canta al Mar i Calella, Spanien i oktober 2016. Det Ny Kammerkor arbejder med alle former for a cappella-korsang med særligt speciale inden for moderne kompositionsmusik. Koret tager gerne udfordringer op med samtidige komponister og har
blandt andet et fint samarbejde med komponisterne Søren Birch og Thomas Løbger. Koret har medvirket ved 11 optagelser til DR’s ”Før søndagen” samt ved støttekoncerter til fordel for den internationale hospicedag
i Vor Frue Kirke i Århus – sammen med eksempelvis Basix, Den Danske Salmeduo og Kaare Norge. Af andre aktiviteter kan nævnes, at koret færdiggjorde en cd-indspilning i løbet af 2010 og at man udover 10-12 koncerter om året
også tilstræber rejser i ind- og udland. Vores dirigent er Anders Gaden.
Aalborg Symfoniorkester
Torsdag d. 21. august 15.00 -
Skagen Kirke
Lyset over Skagen
Det er i år lykkedes Skagen Musik- og Teaterforening at tegne kontrakt med hele landsdelens symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester. Orkesteret vil besøge os med et 30 m/k stort ensemble bestående af strygere, træblæsere og pauker. Aalborg Symfoniorkester vil spille et let sommerpræget program bestående af musik af komponister som Friedrich Kulau, Gioachino Rossini, Gabriel Fauré, Edward Elgar, Dag Wiren, Ludwig van Beethoven, Franz Joseph Haydn. Naturligvis har orkesteret også betænkt os med et par værker af to kendte skagenkomponister: Carl Nielsen og Hakon Børresen.
Nærmere oplysninger om koncerten vil følge snarest.
Koncertmester er den Bulgarske violinist, Vesselin Nikolov Demirev.
Foto: Nicolas Cho Meier ©Aalborg Symfoniorkester
Entre:
Alm. medlemmer kr. 100
Løssalg kr 200
Carl Nielsen er Danmarks vel nok største komponist gennem tiderne. Hans symfonier og kammermusik bliver spillet verden over, og han har skrevet en stor mængde kunst -og folkesange, hvoraf mange af de folkelige sange er repræsenteret i højskolesangbogen. Carl Nielsen var, ud over at være en fremragende og nyskabende komponist, også en begavet skribent. Han har fået udgivet artikler, bogen ”Levende musik” og han skrev utrolig mange breve til venner, kollegaer og ikke mindst sin kone billedhugger Anne Marie Carl Nielsen gennem årene. De er alle udgivet i et 12 binds værk under titlen ”Carl Nielsens breve.” Anne Marie Carl Nielsen var en betydelig billedhugger og en meget moderne kvinde i sin samtid. Hendes største værk er rytterstatuen af Christian den IX, som står på Christiansborgs ridebane. Hun viede ikke, som det forventedes af en kvinde på den tid, sit liv til husmoderrollen, men prioriterede sit kunstneriske virke højt. Hun var ofte bortrejst i lange perioder, hvor det var Carl Nielsen, der blev hjemme med børnene, og ægteparret havde et fuldt ligeværdigt forhold i udfoldelsen af deres kunstneriske virke. Den adskillelse, som Anne Maries mange rejser forårsagede, har betydet, at der foreligger en stor brevveksling mellem de to, der strækker sig over det meste af Carl Nielsen og Anne Marie Nielsens liv. Jens Søndergaard er uddannet sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt Operaakademiet. Han er gift med Henriette Nederby, der er cand. mag i musikvidenskab og nordisk litteratur samt uddannet sanger fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sammen er de dykket ned i brevvekslingen mellem Anne Marie og Carl Nielsen. Med særlig fokus på årene 1913 - 1917 læser de op fra brevvekslingen mellem de to og perspektiverer oplæsningerne med sange – både solistiske sange og fællessange fra højskolesangbogen. Gennem brevene belyses begge kunstneres tanker om kunst, eksistens og kærlighed. I et levende sprog skriver de sig ind under huden på læsere og lyttere og med relevans, nærvær og inspiration også til os i dag.
Entre:
Alm. medlemmer kr. 100
Løssalg kr 200
I år byder vi velkommen til til en stemningsfuld julekoncert med den rytmiske vokalgruppe SONO fra Aarhus.
Koncerten byder på en blanding af julenumre og sange fra gruppens øvrige repertoire.
På den professionelle rytmiske korscene er SONO en respekteret og anerkendt vokalgruppe under ledelse af Philip Eick. SONO er kendt for fede, groovy vokalarrangementer, human beatboxing og sublime solister. Med stemmen som eneste instrument fortolker SONO kendte numre fra primært skandinaviske kunstnere. I selskab med SONO får man mulighed for at gå på opdagelse i et alsidigt musikalsk univers karakteriseret ved nærvær, legesyge, og overraskende lytteoplevelser. Genremæssigt spænder SONO vidt og kan levere alt fra smukke ballader til ørehængende pop og upbeat rytmisk musik.
Tilbage i 2009 vandt SONO den prestigefyldte og anerkendte konkurrence for kor ved Aarhus Vokalfestival, og i 2019 vandt koret guld i den professionelle korkonkurrence European Choir Games indenfor kategorien Grand Prix of Nations med dystende kor fra hele verden.
Gruppen har igennem årene optrådt med en række kendte artister, bl.a. Julie Maria, Tina Dickow og forsanger for Queen Machine’s Bjarke Baisner. SONO harudgivet 3albums, senest albummet SONOrdic fra 2015, der dykker ned i det nordiske lydunivers. I 2019 dystede de i semifinalen i TV2’s “Danmark har talent”, og vokalgruppen gik i 2016 viralt online med enflashmob i Føtex Storcenter Nord. Videoen fik over 1 million afspilninger.
Entre:
Alm. medlemmer kr. 100
Løssalg kr 200